- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題1 必修5 Unit 4 Making the news(含解析) 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題1 選修7 Unit 1 Living well(含解析) 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題3 必修5 Unit 3 Life in the future(含解析) 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題2 選修7 Unit 4 Sharing(含解析) 0 次下載
- 2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題4 必修3 Unit 1 Festivals around the world(含解析) 0 次下載
2019版高考英語一輪優化探究（話題部分）練習：話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)展開
If your kitchen is home to just one type of cooking oil，you are missing out.As well as their unique tastes，different oils have different properties.Here's a summary of cooking techniques and which widely available oil suits each best：
FOR GRILLING，BROWNING，AND DEEP-FRYING
Almond (杏仁) oil is a member of the healthy monounsaturated (單一不飽和的) fat group, along with olive and macadamia nut oil.It has a high smoke point (450 ℃)，so it can be used for all kinds of cooking and add that all-important extra nutty flavor.Store in a cool dry place.
FOR BAKING AND STIR-FRYING
Macadamia nut oil gives any dish a rich buttery flavor and is full of antioxidants (抗氧化劑) and monounsaturated fats.It can tolerate up to 230 ℃ and will last up to three years if stored in a dry，cool place.
FOR LIGHT COOKING，SAUCES，AND LOW-HEAT BAKING
Sesame (芝麻) oil is often described as the queen of oils and is widely used as a cooking oil in India and a flavor enhancer in Chinese and Southeast Asian cuisine.Unlike some cooking oils，sesame oil is delicate and will spoil after only a few months.Always store in the refrigerator.
FOR COLD SALAD DRESSINGS，DIPS AND MARINADES
Extra virgin olive oil is one of the world's healthiest foods and loaded with flavor，which will vary depending on where the olives are grown.If stored in a dark bottle away from light and heat，extra virgin olive oil can last up to 12 months.
1．What is the best title of the passage?
A．Which oil is your choice?
B．How to buy oil?
C．How to cook?
D．Which cooking technique is the best?
2．According to the passage，which two require the same storing condition?
A．Almond oil and macadamia nut oil.
B．Macadamia nut oil and sesame oil.
C．Sesame oil and extra virgin olive oil.
D．Extra virgin olive oil and almond oil.
解析：細節理解題。根據FOR GRILLING，BROWNING，AND DEEP-FRYING部分可知杏仁油需在涼爽、干燥的地方儲存；根據FOR BAKING AND STIR-FRYING部分可知澳洲堅果油也需要在涼爽、干燥的地方儲存，故答案為A項。
3．Which is the best match according to the passage?
A．GRILLING，BROWNING，AND DEEP-FRYING—macadamia nut oil
B．BAKING AND STIR-FRYING—sesame oil
C．LIGHT COOKING，SAUCES，AND LOW-HEAT BAKING—almond oil
D．COLD SALAD DRESSINGS，DIPS AND MARINADES — extra virgin olive oil
解析：細節理解題。根據FOR COLD SALAD DRESSINGS，DIPS AND MARINADES部分可知答案為D項。
The rumor proved all too bitterly true：Park's Hardware, a downtown institution of Orono for over 100 years，would be closing.Locals cross-examined，and begged Lin，the owner of the store，but in vain.Running a small，local，family-owned hardware business was no longer profit-making.The town's affection for Park's Hardware was just not enough to allow it to compete against the giant warehouse stores.
I was one member of the excited masses that began to walk through Park's as，day by day，the lettering on the front window changed from “20% OFF EVERYTHING” to “30%”，“40%”，and on and on，until the only things left were the light sockets (插座) and doorknobs.
Compared with giant warehouses，a hardware store is special.I recall the time I was exploring in one giant warehouse for a wireless doorbell that Park's didn't carry.I found the thing，but didn't understand the following note on the package: “Red light indicates condition of the battery.”“Excuse me，”I said to a clerk，holding the item out，“I can't seem to find the red light.”The man examined it, and said, “Neither can I．”I contrasted this experience with one I routinely had at Park's.“Lin，”I'd beg.“Can you...please...I don't know...do you think...？”And quicker than one could say，“little red light，”Lin would spring into action and together we'd sit down to find the solution.
I could buy a single screw (螺絲釘) at Park's.At a warehouse I have no choice but to buy a box of a hundred screws.But I don't want a box of a hundred screws when all I need is one. I just want to know the location of the little red light，and now that Park's is gone，I realize that I never will.
4．Why did Park's decide to stop its business?
A．The owner invested in other business.
B．The owner couldn't make enough money.
C．Its location was not convenient for shopping.
D．It couldn't win enough affection from the locals.
解析：細節理解題。根據第一段中的“Running a small，local，family-owned hardware business was no longer profit-making.The town's affection for Park's Hardware was just not enough to allow it to compete against the giant warehouse stores.”可知，經營這樣的五金店已經不能夠掙錢了，鎮上的人們對這家五金店的喜愛并不能使它贏得與大型倉儲式商店的競爭。故選B。
5．What did Park's do before closing?
A．It had a closing down sale.
B．It struggled for its reorganization.
C．It distributed its goods to regulars.
D．It looked for a new owner.
解析：細節理解題。根據第二段中的“the lettering on the front window changed from‘20% OFF EVERYTHING’ to‘30%’，‘40%’”可知，五金店在關門息業之前采取了加大力度打折促銷的方式，即清倉大處理。故選A。
6．What does the writer's experience in Paragraph 3 indicate?
A．The benefit of having more choices.
B．The pressure of competition for Park's.
C．The good service of Park's.
D．The responsible working attitude of large stores.
解析：推理判斷題。根據第三段中的“The man examined it，and said，‘Neither can I．’”以及“Lin would spring into action and together we'd sit down to find the solution.”可知，作者提及自己購買無線門鈴的經歷是為了說明這家大型商店和帕克的五金店在服務質量方面存在的差別，借以突出帕克的五金店良好的服務。故選C。
7．What's the writer's tone in writing this passage?
Although people value intelligence—understanding，reasoning，the ability to learn—they also respect wisdom，or the knowledge and experience that they gain over a lifetime.In some ways，wisdom is like beauty: we value it，we desire it，we know it when we see it，but it is nearly impossible to pin down such a nice quality. 1
1．Working at being social.
Studies show that people who stay connected with others show higher levels of wisdom than those who remain alone. 2 Next time you're at a party or gathering，single out someone who's standing alone and strike up a conversation.
Wisdom involves being able to understand all sides of an issue without letting personal feelings get in the way.Opening your mind means realizing that everyone has a life story that influences their actions.During the course of every day，make a note of the issues that annoy you，and take a moment to see them from the other side.
3．Learning how to say “I could be wrong”．
A wise person understands that it is impossible to know everything and that life is likely to take unexpected turns. 4 Admitting that there are times when you could be mistaken will go a long way towards strengthening your fame.
4．Reading the news.
5 If you haven't already read a daily paper or news online，start by going through a single front-page article from a major respected news source.
Almost everyone has the potential to become wiser，particularly if you strengthen these habits.
A．Practicing being open-minded.
B．Sharing good news with your friends.
C．But researchers have tried and here are what they've found.
D．Recognizing your errors can lead only to even greater wisdom.
E．Make an effort to join a new club，or invite an old friend for coffee.
F．You do not have to admit your mistakes if you are really unwilling to.
G．You cannot make balanced choices unless you unde-rstand world circumstances.
2．解析：根據“Working at being social.”并結合下文中的“Next time you're at a party or gathering，single out someone who's standing alone and strike up a conversation.”可知，空處舉例說明人們要參加社交活動，提升智慧，故選E項。
3．解析：根據本段中的“Opening your mind means realizing that everyone has a life story that influences their actions.”并結合本段的整體內容可推知，本段主要鼓勵人們要思想開明，所以選A項。
4．解析：根據“Learning how to say ‘I could be wrong’．”和空后一句可知，承認錯誤會讓人更加有智慧，所以選D項。
5．解析：結合“Reading the news.”并根據本段整體內容可推知，閱讀新聞會讓人們對周圍甚至整個世界有一定的了解，這也會讓人變得更有智慧，所以選G項。
When I was an international student in China，I was lucky to experience Chinese New Year.The build-up was exciting as everywhere 1. (decorate) with red.
Some fellow students and I decided to travel from Xi'an to Guilin for the festival.Travel during that time is quite 2. adventure—many people journey home 3. (see) their families and everywhere is very busy.
On the eve of New Year，we watched the CCTV New Year's Gala.Although we didn't really understand everything，it was good to be lost 4. the atmosphere of the occasion！At New Year，families make 5. (taste) dumplings together as part of the celebrations.On New Year's Day，and for several weeks afterwards，you can hear firecrackers and fireworks everywhere，and the air 6. (smell) strongly of dynamite (火藥)and smoke.This was adventurous for us!
Being in China during New Year somewhat meant 7. (lonely) though it was a great experience.I can 8. (absolute) explain it with how international students in the UK might feel at Christmas if 9. (have) no loved ones around them.
Overall，my first Chinese New Year was an amazing experience 10. I'll never forget.
4．解析：考查介詞。盡管我們不能真的聽懂所有的內容，但是沉浸于這種節日的氣氛是極好的。be lost in sth.“沉浸于”，是固定搭配。
9．解析：考查非謂語動詞。本空難度較大，部分考生不確定此處的句子結構。認真分析句子結構可知，此處是“連詞＋非謂語動詞”結構。非謂語動詞的邏輯主語是主句的主語，即international students。have和international students之間是主謂關系，故用現在分詞having。