上傳資料 賺現金
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)
試卷
加入資料籃8.5折
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)01
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)02
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)03
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)04
2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)05
還剩2頁未讀, 繼續閱讀
下載需要5學貝
免費下載這份資料?
加入資料籃8.5折
立即下載

2019版高考英語一輪優化探究(話題部分)練習:話題2 必修1 Unit 1 Friendship(含解析)

展開

.閱讀理解

A

If your kitchen is home to just one type of cooking oilyou are missing out.As well as their unique tastesdifferent oils have different properties.Here's a summary of cooking techniques and which widely available oil suits each best

FOR GRILLINGBROWNINGAND DEEP-FRYING

Almond (杏仁) oil is a member of the healthy monounsaturated (單一不飽和的) fat group, along with olive and macadamia nut oil.It has a high smoke point (450 )so it can be used for all kinds of cooking and add that all-important extra nutty flavor.Store in a cool dry place.

FOR BAKING AND STIR-FRYING

Macadamia nut oil gives any dish a rich buttery flavor and is full of antioxidants (抗氧化劑) and  monounsaturated  fats.It can tolerate up to 230 and will last up to three years if stored in a drycool place.

FOR LIGHT COOKINGSAUCESAND LOW-HEAT BAKING

Sesame (芝麻) oil is often described as the queen of oils and is widely used as a cooking oil in India and a flavor enhancer in Chinese and Southeast Asian cuisine.Unlike some cooking oilssesame oil is delicate and will spoil after only a few months.Always store in the refrigerator.

FOR COLD SALAD DRESSINGSDIPS AND MARINADES

Extra virgin olive oil is one of the world's healthiest foods and loaded with flavorwhich will vary depending on where the olives are grown.If stored in a dark bottle away from light and heatextra virgin olive oil can last up to 12 months.

[語篇解讀] 本文為一篇說明文。主要介紹了幾種常見的烹飪方法及與之相匹配的食用油。

1What is the best title of the passage?

AWhich oil is your choice?

BHow to buy oil?

CHow to cook?

DWhich cooking technique is the best?

解析:標題歸納題。根據第一段最后兩句可知本文的主題是,不同的烹飪方式需使用不同的食用油,故答案為A項。

答案:A

2According to the passagewhich two require the same storing condition?

AAlmond oil and macadamia nut oil.

BMacadamia nut oil and sesame oil.

CSesame oil and extra virgin olive oil.

DExtra virgin olive oil and almond oil.

解析:細節理解題。根據FOR GRILLINGBROWNINGAND DEEP-FRYING部分可知杏仁油需在涼爽、干燥的地方儲存;根據FOR BAKING AND STIR-FRYING部分可知澳洲堅果油也需要在涼爽、干燥的地方儲存,故答案為A項。

答案:A

3Which is the best match according to the passage?

AGRILLINGBROWNINGAND DEEP-FRYING—macadamia nut oil

BBAKING AND STIR-FRYING—sesame oil

CLIGHT COOKINGSAUCESAND LOW-HEAT BAKING—almond oil

DCOLD SALAD DRESSINGSDIPS AND MARINADES — extra virgin olive oil

解析:細節理解題。根據FOR COLD SALAD DRESSINGSDIPS AND MARINADES部分可知答案為D項。

答案:D

B

The rumor proved all too bitterly truePark's Hardware, a downtown institution of Orono for over 100 yearswould be closing.Locals cross-examinedand begged Linthe owner of the storebut in vain.Running a smalllocalfamily-owned hardware business was no longer profit-making.The town's affection for Park's Hardware was just not enough to allow it to compete against the giant warehouse stores.

I was one member of the excited masses that began to walk through Park's asday by daythe lettering on the front window changed  from  “20%  OFF  EVERYTHING” to “30%”“40%”and on and onuntil the only things left were the light sockets (插座) and doorknobs.

Compared with giant warehousesa hardware store is special.I recall the time I was exploring in one giant warehouse for a wireless doorbell that Park's didn't carry.I found the thingbut didn't understand the following note on the package: “Red light indicates condition of the battery.”Excuse meI said to a clerkholding the item out“I can't seem to find the red light.”The man examined it, and said, Neither can II contrasted this experience with one I routinely had at Park's.LinI'd beg.Can you...please...I don't know...do you think...And quicker than one could saylittle red lightLin would spring into action and together we'd sit down to find the solution.

I could buy a single screw (螺絲釘)  at Park's.At a warehouse I have no choice but to buy a box of a hundred screws.But I don't want a box of a hundred screws when all I need is one. I just want to know the location of the little red lightand now that Park's is goneI realize that I never will.

[語篇解讀] 本文為一篇記敘文,涉及家庭、朋友與周圍的人的話題。講述了一家五金店的倒閉和人們對它的懷念的一些情況。

4Why did Park's decide to stop its business?

AThe owner invested in other business.

BThe owner couldn't make enough money.

CIts location was not convenient for shopping.

DIt couldn't win enough affection from the locals.

解析:細節理解題。根據第一段中的Running a smalllocalfamily-owned hardware business was no longer profit-making.The town's affection for Park's Hardware was just not enough to allow it to compete against the giant warehouse stores.可知,經營這樣的五金店已經不能夠掙錢了,鎮上的人們對這家五金店的喜愛并不能使它贏得與大型倉儲式商店的競爭。故選B

答案:B

5What did Park's do before closing?

AIt had a closing down sale.

BIt struggled for its reorganization.

CIt distributed its goods to regulars.

DIt looked for a new owner.

解析:細節理解題。根據第二段中的the lettering on the front window changed from20% OFF EVERYTHING to30%40%’”可知,五金店在關門息業之前采取了加大力度打折促銷的方式,即清倉大處理。故選A

答案:A

6What does the writer's experience in Paragraph 3 indicate?

AThe benefit of having more choices.

BThe pressure of competition for Park's.

CThe good service of Park's.

DThe responsible working attitude of large stores.

解析:推理判斷題。根據第三段中的The man examined itand saidNeither can I’”以及Lin  would spring into action and together we'd sit down to find the solution.可知,作者提及自己購買無線門鈴的經歷是為了說明這家大型商店和帕克的五金店在服務質量方面存在的差別,借以突出帕克的五金店良好的服務。故選C

答案:C

7What's the writer's tone in writing this passage?

AHumorous.    BSupportive.

CCritical. DRegretful.

解析:推理判斷題。從文章開始到文章結束,作者在字里行間都描述了自己和其他人對鎮上一家五金店關門的惋惜之情。故選D

答案:D

.閱讀七選五

Although people value intelligence—understandingreasoningthe ability to learn—they also respect wisdomor the knowledge and experience that they gain over a lifetime.In some wayswisdom is like beauty: we value itwe desire itwe know it when we see itbut it is nearly impossible to pin down such a nice quality. 1 

1Working at being social.

Studies show that people who stay connected with others show higher levels of wisdom than those who remain alone. 2 Next time you're at a party or gatheringsingle out someone who's standing alone and strike up a conversation.

2. 3 

Wisdom involves being able to understand all sides of an issue without letting personal feelings get in the way.Opening your mind means realizing that everyone has a life story that influences their actions.During the course of every daymake a note of the issues that annoy youand take a moment to see them from the other side.

3Learning how to say “I could be wrong”

A wise person understands that it is impossible to know everything and that life is likely to take unexpected turns. 4 Admitting that there are times when you could be mistaken will go a long way towards strengthening your fame.

4Reading the news.

 5 If you haven't already read a daily paper or news onlinestart by going through a single front-page article from a major respected news source.

Almost everyone has the potential to become wiserparticularly if you strengthen these habits.

APracticing being open-minded.

BSharing good news with your friends.

CBut researchers have tried and here are what they've found.

DRecognizing your errors can lead only to even greater wisdom.

EMake an effort to join a new clubor invite an old friend for coffee.

FYou do not have to admit your mistakes if you are really unwilling to.

GYou cannot make balanced choices unless you unde-rstand world circumstances.

[語篇解讀] 本文主要介紹了如何變得更有智慧。

1解析:空處承接下文,且與上文在邏輯上有轉折關系,在文章中起承上啟下的作用,所以選C項,介紹研究人員發現的變得更有智慧的方法。

答案:C

2解析:根據Working at being social.并結合下文中的Next time you're at a party or gatheringsingle out someone who's standing alone and strike up a conversation.可知,空處舉例說明人們要參加社交活動,提升智慧,故選E項。

答案:E

3解析:根據本段中的Opening your mind means realizing that everyone has a life story that influences their actions.并結合本段的整體內容可推知,本段主要鼓勵人們要思想開明,所以選A項。

答案:A

4解析:根據Learning how to say I could be wrong’.”和空后一句可知,承認錯誤會讓人更加有智慧,所以選D項。

答案:D

5解析:結合Reading the news.并根據本段整體內容可推知,閱讀新聞會讓人們對周圍甚至整個世界有一定的了解,這也會讓人變得更有智慧,所以選G項。

答案:G

.語法填空

When I was an international student in ChinaI was lucky to experience Chinese New Year.The build-up was exciting as everywhere 1.            (decorate) with red.

Some fellow students and I decided to travel from Xi'an to Guilin for the festival.Travel during that time is quite 2.             adventure—many people journey home 3.             (see)  their families and everywhere is very busy.

On the eve of New Yearwe watched the CCTV New Year's Gala.Although we didn't really understand everythingit was good to be lost 4.             the atmosphere of the occasionAt New Yearfamilies make 5.             (taste) dumplings together as part of the celebrations.On New Year's Dayand for several weeks afterwardsyou can hear firecrackers and fireworks everywhereand the air 6.             (smell) strongly of dynamite (火藥)and smoke.This was adventurous for us!

Being in China during New Year somewhat meant 7.             (lonely) though it was a great experience.I can 8.             (absolute) explain it with how international students in the UK might feel at Christmas if 9.             (have) no loved ones around them.

Overallmy first Chinese New Year was an amazing experience 10.             I'll never forget.

[語篇解讀] 本文是一篇記敘文。作者在中國留學期間,曾經有幸和同學一起邊旅行邊體驗中國的新年,這個經歷使作者一直難以忘懷。

1解析:考查動詞的時態和語態。準備過程令人激動,因為處處都裝飾著紅色。主句用了一般過去時,故從句也應用一般過去時。decorate與主語之間是動賓關系,故用被動語態。

答案:was decorated

2解析:考查冠詞。空前是quite,空后是名詞,故可判斷此處是quite+不定冠詞+名詞結構。名詞以元音音素開頭,故用an

答案:an

3解析:考查非謂語動詞。很多人回家看望自己的家人。分析句子結構并根據句意可知,空處應是不定式作目的狀語,故填to see

答案:to see

4解析:考查介詞。盡管我們不能真的聽懂所有的內容,但是沉浸于這種節日的氣氛是極好的。be lost in sth.沉浸于,是固定搭配。

答案:in

5解析:考查形容詞。家家都包美味的餃子。空處修飾dumplings,故用形容詞tasty美味的,好吃的

答案:tasty

6解析:考查主謂一致和語態。主語是表示單數意義的the air,故謂語用第三人稱單數形式。smell在此是系動詞,意為聞起來,不能用于被動語態,故填smells

答案:smells

7解析:考查名詞。盡管新年期間待在中國是很美妙的經歷,但它稍微讓人感到孤單。mean是及物動詞,后接名詞作賓語。loneliness寂寞,孤獨

答案:loneliness

8解析:考查副詞。空處修飾謂語動詞explain,故用副詞absolutely完全地

答案:absolutely

9解析:考查非謂語動詞。本空難度較大,部分考生不確定此處的句子結構。認真分析句子結構可知,此處是連詞+非謂語動詞結構。非謂語動詞的邏輯主語是主句的主語,即international studentshaveinternational students之間是主謂關系,故用現在分詞having

答案:having

10解析:考查定語從句。總體來說,第一次在中國過新年是令人驚喜的經歷,是一個我永遠不會忘懷的經歷。空處引導定語從句,在從句中作賓語,先行詞是experience,故用thatwhich

答案:that/which

 

 

免費資料下載額度不足,請先充值

每充值一元即可獲得5份免費資料下載額度

今日免費資料下載份數已用完,請明天再來。

充值學貝或者加入云校通,全網資料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載 10 份資料 (今日還可下載 0 份),請取消部分資料后重試或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載10份資料,您的當日額度已用完,請明天再來,或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深圳市第一中學”云校通余額已不足,請提醒校管理員續費或選擇從個人賬戶扣費下載。

重新選擇
明天再來
個人賬戶下載
下載確認
您當前為云校通用戶,下載免費
下載需要:
本次下載:免費
賬戶余額:0 學貝
首次下載后15天內可免費重復下載
立即下載
  • 充值下載
  • 掃碼直接下載
  • 下載需要:0 學貝 賬戶剩余:0 學貝
    詳情
    學貝可用于下載教習網 400萬 精選資源 ,今日更新資源 3744
  • 詳情
    邀請好友助力,免費下載這份資料

    下載成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下載不成功,可重新下載,或查看資料下載幫助

    本次下載資源上傳者 [M.T.楊] 獲得現金收益 + 0.25元

    我也想賺收益

    95%的老師還下載了以下成套資源

    歡迎來到教習網

    • 400萬優選資源,讓備課更輕松
    • 600萬優選試題,支持自由組卷
    • 高質量可編輯,日均更新2000+
    • 百萬教師選擇,專業更值得信賴
    微信掃碼注冊
    qrcode

    微信掃碼,快速注冊

    手機號注冊
    手機號碼

    手機號格式錯誤

    手機驗證碼 獲取驗證碼

    手機驗證碼已經成功發送,5分鐘內有效

    設置密碼

    6-20個字符,數字、字母或符號

    注冊即視為同意教習網「注冊協議」「隱私條款」
    QQ注冊
    手機號注冊
    微信注冊

    注冊成功

    免費下載當前資料

    當前資料價值0元 下載需支付0學貝,您可以通過以下途徑免費下載

    方式一:邀請好友助力免費下載

    邀請 0 名好友關注我們即可免費下載

    微信掃一掃,將專屬邀請圖片發送給好友并關注我們,每任意邀請1人關注教習網即可獲得5學貝獎勵,獎勵秒到賬,多邀多得無上限,在個人中心可查看學貝明細

    方式二:上傳文檔換學貝免費下載

    上傳平時上課時使用的課件,教案,試卷資源換取學貝即可免費下載當前資料,還可獲取現金收益哦~了解詳情>>

    返回
    頂部
    暖暖视频在线看片